Διαδικτυακές Κλαδικές Β2Β Συναντήσεις - Διαδικτυακές Παρουσιάσεις Διεθνών Εκθέσεων

Στο πλαίσιο της πρακτικής υποστήριξης προς τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις, για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την παρουσία τους στη γερμανική αγορά, το Ελληνογερμανικό Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με τη συνεργασία του Γραφείου Ο.E.Y. της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο, του Γραφείου Ο.Ε.Υ. του Ελληνικού Προξενείου του Μονάχου και του Γραφείου Ο.Ε.Υ. του Ελληνικού Προξενείου στο Ντύσσελντορφ, προχωρά το επόμενο διάστημα στη διοργάνωση σειράς online Κλαδικών Συναντήσεων Β2Β ελληνικών εταιριών με γερμανικές επιχειρήσεις, που ασχολούνται με εισαγωγή, χονδρεμπόριο και διανομή προϊόντων ή δραστηριοποιούνται σε κλάδους αιχμής και διαθέτουν τεχνογνωσία. Οι κλαδικές συναντήσεις θα συνδυασθούν και με παρουσιάσεις Γερμανικών Εκθέσεων των αντίστοιχων κλάδων, που προσφέρουν κατάλληλο πεδίο για δικτύωση και επιχειρηματικές επαφές, αναζήτηση εταίρων, διεθνή προβολή και ανάπτυξη.  

Οι δράσεις αυτές, που θα εξελιχθούν όσο διαρκούν οι περιορισμοί μετακινήσεων, έχουν στόχο

  • να δώσουν την δυνατότητα σε έλληνες εξαγωγείς να διατηρήσουν συνεργασία με πελάτες και να επεκτείνουν τρέχουσες συμφωνίες και, κυρίως, να γνωρίσουν νέους δυνητικούς πελάτες και εταίρους, να προβάλουν τα προιόντα και τις υπηρεσίες τους και να επιδιώξουν να κερδίσουν την προτίμησή τους κλείνοντας νέα συμβόλαια
  • να προετοιμάσουν το έδαφος για ευρύτερη δικτύωση και ώριμες συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο με Γερμανούς εταίρους κατά τη διάρκεια Εκθέσεων και Επιχειρηματικών Αποστολών με φυσική παρουσία όταν πραγματοποιηθούν μετά την άρση των περιορισμών
  • να φέρουν σε επαφή Γερμανικές και Ελληνικές επιχειρήσεις και σε άλλους τομείς επιχειρηματικής συνεργασίας, όπως απόκτηση και μεταφορά τεχνογνωσίας, υπεργολαβία, συμπράξεις, ανάληψη από κοινού έργων, κλπ.

Πρόγραμμα Διαδικτυακών Δράσεων:

Παρουσίαση ΙFAT Μονάχου & ΙFAT Eurasia Κωνσταντινούπολης | Β2Β συναντήσεις του κλάδου Διαχείρισης Απορριμμάτων 18. – 19.05.2021

18. – 19.05.2021

Ημερίδα για την παρουσίαση δύο Διεθνών Εκθέσεων Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης, IFAT & IFAT Eurasia αλλά και Β2Β Συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες του κλάδου της διαχείρισης απορριμμάτων. 

Oι διαδικτυακές συναντήσεις θα έχουν στόχο να φέρουν σε επαφή ελληνικές και γερμανικές εταιρίες, Οργανισμούς και Φορείς, που ασχολούνται με τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων και λυμάτων, καύση απορριμμάτων, συναφείς περιβαλλοντικές τεχνολογίες, για να διερευνήσουν νέες συνεργασίες στον κρίσιμο αυτό τομέα. Η τεχνογνωσία, που διαθέτουν πολλές γερμανικές εταιρίες και Τεχνολογικοί Φορείς μπορεί να προσφέρει λύσεις στις αυξημένες απαιτήσεις του μέλλοντος σε ευρύτερα ζητήματα, που απασχολούν επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικές κοινωνίες, ενώ οι συμπράξεις και οι συνεργασίες μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη. 

Με τη συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση και στις διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις οι Έλληνες θα προετοιμάσουν το έδαφος για ευρύτερη δικτύωση και ώριμες επαγγελματικές συζητήσεις -σε προχωρημένο στάδιο- με Γερμανούς εταίρους στη διάρκεια των Εκθέσεων, με φυσική παρουσία, μετά την άρση των περιορισμών.

Οι Β2Β συναντήσεις θα έχουν διάρκεια 20’-30’ σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, που θα ορισθεί με βάση τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.

Πρόγραμμα

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

12:00 – 13:00 (EET) Ημερίδα

Χαιρετισμός Εκπροσώπου Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Παρουσίαση της ΙFAT από υψηλόβαθμο στέλεχος της Έκθεσης

Παρουσίαση της IFAT Eurasia από υψηλόβαθμο στέλεχος της Έκθεσης

Παρουσίαση της Επιχειρηματικής Αποστολής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην IFAT Eurasia

(21. -23.10.2021 στην Κωνσταντινούπολη)

Ερωτήσεις

13:00 - 18:00 (EET) διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες και Φορείς

 

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

12:00 – 18:00 (EET) διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες και Φορείς

Έντυπο

Παρουσίαση ΙΒΑ Μονάχου | Β2Β συναντήσεις του κλάδου Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής 30-31.03.2021 (tbc)

30–31 Μαρτίου 2021 (tbc)

Ημερίδα για την παρουσίαση της Διεθνούς Έκθεσης Μηχανημάτων Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, iba και Β2Β Συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες του ιδίου κλάδου.

Oι διαδικτυακές συναντήσεις θα έχουν στόχο να φέρουν σε επαφή ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με γερμανικές εμπορικές εταιρίες, που ασχολούνται με την εισαγωγή, χονδρεμπόριο, διανομή των προιόντων αρτοποιίας και αρτοσκευασμάτων στην αγορά της Γερμανίας.

Με τη συμμετοχή τους στη διαδικτυακή εκδήλωση και στις διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις οι Έλληνες θα προετοιμάσουν το έδαφος για ευρύτερη δικτύωση και ώριμες επαγγελματικές συζητήσεις -σε προχωρημένο στάδιο- με Γερμανούς εταίρους στη διάρκεια της Έκθεσης, με φυσική παρουσία, μετά την άρση των περιορισμών.

Οι Β2Β συναντήσεις θα έχουν διάρκεια 20’-30’ σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, που θα ορισθεί με βάση τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.

Πρόγραμμα

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

12:00 – 12:40 (EET) Ημερίδα

Χαιρετισμός Εκπροσώπου Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Παρουσίαση της iba από υψηλόβαθμο στέλεχος της Έκθεσης

Παρουσίαση της Επιχειρηματικής Αποστολής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην iba (24.10 – 28.10.2021 στο Μόναχο)

Ερωτήσεις

13:00 - 18:00 (EET) Διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

12:00 – 18:00 (EET) Διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες

Έντυπο

Β2Β συναντήσεις του κλάδου Δομικών Υλικών 22.04.2021

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021  

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ως επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου και κατ’ επέκταση και της Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής, Δομικών Υλικών και Συστημάτων, BAU, διοργανώνει διαδικτυακά

Β2Β Συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες από τον Κλάδο Δομικών Υλικών, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Oι διαδικτυακές συναντήσεις θα έχουν στόχο να φέρουν σε επαφή ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με γερμανικές εμπορικές εταιρίες, που ασχολούνται με την εισαγωγή, χονδρεμπόριο, διανομή των δομικών υλικών.

Με τη συμμετοχή στις διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις οι Έλληνες θα προετοιμάσουν το έδαφος για ευρύτερη δικτύωση και ώριμες επαγγελματικές συζητήσεις -σε προχωρημένο στάδιο- με Γερμανούς εταίρους στη διάρκεια της προσεχούς Έκθεσης BAU (09. – 14.01.2023).

Οι Β2Β συναντήσεις θα έχουν διάρκεια 20’-30’ σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, που θα ορισθεί με βάση τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.

Έντυπο

Παρουσίαση imm cologne Κολωνίας | B2B συναντήσεις του κλάδου Επιπλοποιίας και Επίπλων 20.05.2021

20 Μαΐου 2021   

Ημερίδα παρουσίασης της Έκθεσης imm cologne 2022 και B2B συναντήσεις του κλάδου Επιπλοποιίας και Επίπλων.

 

Β2Β συναντήσεις του κλάδου Καταναλωτικών & Οικιακών Ηλεκτρονικών Συσκευών 02.06.2021

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Β2Β Συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες από τον Κλάδο Καταναλωτικών & Οικιακών Ηλεκτρονικών Συσκευών

Oι διαδικτυακές συναντήσεις θα έχουν στόχο να φέρουν σε επαφή ελληνικές επιχειρήσεις με ομόλογες γερμανικές εμπορικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και στο εμπόριο καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών και οικιακών ηλεκτρονικών ειδών για να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας και εμπορικών συμφωνιών.

Με τη συμμετοχή τους στις Β2Β συναντήσεις οι ελληνικές εταιρίες, που έχουν συμμετάσχει ως εκθέτες και επισκέπτες στην σημαντική Διεθνή Έκθεση του κλάδου ΙFA στο Bερολίνο, θα προετοιμάσουν το έδαφος για ευρύτερη δικτύωση και ώριμες επαγγελματικές συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο με Γερμανούς εταίρους στη διάρκεια της προσεχούς IFA, στις 3-7 Σεπτεμβρίου 2021.

Έντυπο

Παρουσίαση ΙSM Κολωνίας | Β2Β συναντήσεις του κλάδου των Ζαχαρωδών 10.06.2021

10 Ιουνίου 2021       

Ημερίδα παρουσίασης της Έκθεσης ΙSM Κολωνίας και Β2Β συναντήσεις του κλάδου των ζαχαρωδών  

 

Με τη συνεργασία