Anuga

Διεθνής έκθεση Τροφίμων και Ποτών

Η Anuga είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανέκαθεν στις μεγαλύτερες συμμετοχές  της Anuga, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και το 2019 –καταλαμβάνοντας τη 5η θέση- με 286 εκθέτες που κάλυψαν εκθεσιακή επιφάνεια πάνω από 6.300 τ.μ.! Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 7.590 εκθέτες από 107 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 170.000.

Κάτω από τη στέγη της Anuga λαμβάνουν χώρα συνολικά 10 ειδικές εκθέσεις, όπου κάθε ειδική έκθεση είναι ένα παγκόσμιο γεγονός για τον κάθε κλάδο, παρουσιάζοντας πολυάριθμα προϊόντα:

Anuga Fine Food Anuga Frozen Food
Anuga Drinks Anuga Bread & Bakery
Anuga Chilled & Fresh Food Anuga Dairy
Anuga Meat Anuga Organic
Anuga Hot Beverages Anuga Culinary Concepts

Στην Anuga 2021 μια ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων και συνεδρίων θα συνοδεύει και πάλι την έκθεση. Η θεματολογία των διασκέψεων και των διαλέξεων υψηλού επιπέδου καθορίζεται από τις υπάρχουσες τάσεις του κλάδου: Προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, Non-GMO products (Μη Γενετικά Τροποποιημένα προϊόντα), Superfoods, Έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα, Functional & Free from products, Βιολογικά προϊόντα, Kosher προϊόντα, Halal food, Προϊόντα Vegan και Χορτοφαγίας.

Δυνατότητα ακύρωσης λόγω της πανδημίας Covid-19

Ο παρακάτω κανονισμός υπερισχύει του κοινού κανονισμού, ως κανονισμός ειδικής περίστασης:

  • Όλοι οι εκθέτες έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους δωρεάν χωρίς καμία αιτιολόγηση έως και 3 μήνες πριν από την έναρξη της έκθεσης (ημερομηνία της πρώτης ημέρας της έκθεσης). Η έγκαιρη παραλαβή της ακύρωσης σε μορφή κειμένου αρκεί για ακύρωση.
  • Για ακύρωση εντός των τελευταίων τριών μηνών πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, οι εκθέτες μπορούν επίσης να ακυρώσουν δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι εντός αυτής της περιόδου ισχύει απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία για τον εκθέτη με βάση τη διεύθυνση που αναφέρει κατά την εγγραφή του ή αν η περιοχή καταγωγής του έχει χαρακτηριστεί ως Περιοχή υψηλού κινδύνου Covid-19. Η ακύρωση είναι επίσης δυνατή χωρίς χρέωση εάν, λόγω ταξιδιωτικής προειδοποίησης από τη χώρα προέλευσης του εκθέτη για ταξίδι στην περιοχή της εμπορικής έκθεσης, ένα ταξίδι επιστροφής είναι παράλογο λόγω των επίσημων κανονισμών της χώρας καταγωγής του (π.χ. κανονισμοί καραντίνας άνω των 5 ημερών) και ο εκθέτης δεν μπορεί συμμετάσχει με υπαλλήλους από άλλη χώρα, ώστε να αποφύγει τους παραπάνω περιορισμούς.

Οι λόγοι για την ακύρωση τους τελευταίους τρεις μήνες πρέπει να ισχύουν κατά τη στιγμή της ακύρωσης και δεν πρέπει να ανακοινώνονται 14 ημέρες πριν από την ακύρωση.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.anuga.com 

Επόμενη έκθεση:

Anuga | Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών

Για εκθέτες

Κόστος ενοικίασης εκθεσιακής επιφάνειας:  
Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31.10.2020 280,00€ / τ.μ.
Για δηλώσεις συμμετοχής από 01.11.2020 290,00€ / τ.μ.
Άλλα κόστη:  
Αναλογικό ενεργειακό κόστος 10,00€ / τ.μ.
Τέλος AUMA 0,60€ / τ.μ.
Marketing package ανά εκθέτη 1.030,00€ / τ.μ.
Τέλος για co-exhibitor 250,00€ / τ.μ.
Marketing package ανά co-exhibitor 250,00€ / τ.μ.

Σημειώνεται ότι στο κόστος ενοικίασης εκθεσιακού χώρου δεν περιλαμβάνεται καασκευή περιπτέρου. Εκτός από τα παραπάνω κόστη, χρεώνεται και προκαταβολή για υπηρεσίες. Η προκαταβολή για υπηρεσίες αξιολογείται με βάση τις υπηρεσίες που χρεώθηκαν στην περασμένη εκθέση για παλιούς εκθέτες. Η προκαταβολή για εκθέτες που δεν έχουν συμμετάσχει στην προηγούμενη εκδήλωση ανέρχεται συνολικά σε 30,00 EUR / m². (Βλέπε παρ. 3, Όροι συμμετοχής, Ειδική ενότητα). Αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται στον υπολογισμό της τιμής συμμετοχής. 

Έτοιμες πακέτα περιπτέρων Economy Smart Premium
Για αιτήσεις μέχρι 30.09.2020 408,20€ / τ.μ. 414,50€ / τ.μ. 476,20€ / τ.μ.
Για αιτήσεις από 01.10.2020 418,20€ / τ.μ. 424,50€ / τ.μ. 486,20€ / τ.μ.

Κάθε λύση περιλαμβάνει ενεργειακό κόστος, χρέωση AUMA, κατασκευή περιπτέρου, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής & αποσυναρμολόγησης και καθαρισμό περιπτέρου κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήσετε ΕΔΩ.

Για επισκέπτες

To Online Ticket Shop για την Anuga 2021 δεν είναι ακόμα διαθέσιμο.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κορυφαίες εταιρείες που συμμετέχουν στην Anuga:

Είπαν για την Anuga 2019


“Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των επισκεπτών στο stand της εταιρείας, σε μία Αnuga, την καλύτερη της δεκαετίας. Η παρουσία της Μ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ στην 100η anuga, κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη με βάση τις συμφωνίες που κλείστηκαν εκεί, ενισχύοντας περισσότερο την ανάπτυξη των εξαγωγών τόσο σε νέες χώρες αλλά και σε συμφωνίες με νέους πελάτες, σε χώρες που ήδη εξάγονται τα προϊόντα της εταιρείας.”  

Δημήτρης ΓιαλαμίδηςΜ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ


“Στη διεθνή έκθεση Anuga 2019, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο Hall της κατηγορίας μας Bread & Bakery,  πετύχαμε την προσέλκυση αγοραστών διεθνών αλυσίδων λιανεμπορίου που ειδικεύονται στο είδος μας και αναζητούν νέα και ποιοτικά προϊόντα για τις αγορές τους.  Η μεγάλη απήχηση των προϊόντων μας, και κυρίως του χειροποίητου παραδοσιακού ελληνικού κουραμπιέ Ν. Καρβάλης ως ένα διεθνές premium γλυκό ήταν εντυπωσιακή, μας τροφοδοτεί με δύναμη και μας εμπνέει για το μέλλον.”

Χρυσαυγή Χρυσανθίδου, ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ - ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.


“Η Ελληνική Νοστιμιά συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην Anuga. Η έκθεση ήταν φανταστική και καταφέραμε να κλείσουμε πολλές συμφωνίες με εταιρείες από το εξωτερικό.”

Δημήτρης ΣυμαντίδηςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ


“Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία των εργαστηρίων ERGANAL στην διεθνή έκθεση ANUGA 2019, με σημαντικό αριθμό επιχειρηματικών επαφών και εποικοδομητικές συναντήσεις. Τα εργαστήρια ελέγχου τροφίμων ERGANAL συμμετείχαν ως εκθέτες και είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους στο ευρύ διεθνές κοινό της έκθεσης ANUGA. Παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες υπηρεσίες και η ερευνητική δραστηριότητα του εργαστηρίου στο πρόγραμμα e-Platon, στις μοριακές δοκιμές (DNA identification, GMOs), στον έλεγχο καταλληλότητας υλικών σε επαφή με τρόφιμα (Packaging Migration) και στην υπολειμματικότητα (Mycotoxins, Acrylamide, Phthalates).”

Δημήτριος Τζουβάλης, ERGANAL


“Η 1η παρουσία μας σε έκθεση στο εξωτερικό, αρχικά, στέφθηκε με επιτυχία. Η σωστή προετοιμασία και οι οργανωτές μας δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μία αξιοπρεπή, ευρωπαϊκού επιπέδου παρουσία, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν στο επόμενο 3μηνο.”

Μαρίνος Μαλανδράκης, FIRST CLASS A.E.


“Μία από τις καλύτερες εκθέσεις τόσο οργανωτικά όσο και σε ποιότητα επαφών με υποψήφιους συνεργάτες.”

Λεωνίδας Λεοντιάδης, LEONTIADIS FAMILY – ΑΦΟΙ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗ Α.Ε.