8 - 14 Μαρτίου η Διεθνής Έκθεση Χειροτεχνίας, Λαϊκής Τέχνης και Βιοτεχνικού Εξοπλισμού

Από τις 8 έως και τις 14 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί φέτος στο νέο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου η Ι.Η.Μ. 2017, Διεθνής Έκθεση Χειροτεχνίας, Λαϊκής Τέχνης και Βιοτεχνικού Εξοπλισμού.

Η φετινή έκθεση θα χωρίζεται σε δύο ενότητες:

  • Την IHM PROFI που θα είναι εστιασμένη στον εξοπλισμό για βιοτεχνίες και συνεργεία αυτοκινήτων.
  • Την IHM PRIVAT που θα επικεντρωθεί σε τομείς όπως το κόσμημα, τα είδη σύγχρονης τέχνης και χειροτεχνίες, τα έπιπλα, τα μπάνια και οι κουζίνες, τα κουφώματα και η εσωτερική διακόσμηση, ενώ θα φιλοξενήσει πολλά ειδικά events. Ένα από τα κεντρικά θέματα της έκθεσης θα είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα και η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ θα υπάρξει ένας ειδικός χώρος για το σύγχρονο κόσμημα, με πάνω από 250 εκθέματα από περισσότερους από 50 χρυσοχόους και σχεδιαστές κοσμημάτων.

Σημειώνεται ότι στις επτά ημέρες της περσινής διοργάνωσης καταμετρήθηκαν 131.500 επισκέπτες και πάνω από 1.000 εκθέτες από 31 χώρες.

Παράλληλα με την Ι.Η.Μ. θα διεξαχθεί και φέτος η Garten München, έκθεση με απευθείας πώληση για ερασιτέχνες κηπουρούς και φίλους των λουλουδιών και φυτών, καθώς και για καταστήματα κηπουρικής, ανθοπωλεία, συλλόγους επαγγελματιών, βοτανολόγους, αλλά και ενδιαφερόμενους για οικολογικές καλλιέργειες και οικολογικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της προσεχούς έκθεσης θα λάβει χώρα μία κοινή διοργάνωση Ελληνικών και Γερμανικών Επιμελητηρίων, Δήμων και Περιφερειών, την οποία συντονίζει το Γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και θα έχει ως θέμα: «Προτάσεις πρακτικών προσεγγίσεων για την ενίσχυση της οικονομίας των ελληνικών Δήμων και Περιφερειών» και θα συμβάλει μεταξύ άλλων στη συνεργασία των Δήμων και Περιφερειών με τα Επιμελητήρια.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για πληροφορίες να ανατρέξει στις ιστοσελίδες www.ihm.de  www.garten-muenchen.de και www.german-fairs.gr ή να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 210 64 19 037.