Αναβάλλεται για τις 20 με 22 Μάϊου 2021 η Διεθνής Έκθεση Επίστρωσης Δαπέδων, DOMOTEX

Για τις 20 με 22 Μάϊου 2021 αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο, Διεθνής Έκθεση Επίστρωσης Δαπέδων DOMOTEX, και θα λάβει χώρα υβριδικά, σύμφωνα με απόφαση του Εκθεσιακού Οργανισμού του Αννοβέρου, Deutsche Messe AG, του οποίου επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Παρόλο που τα δύο τρίτα του εκθεσιακού χώρου - περίπου 62.000 τ.μ.- είχαν ήδη καλυφθεί και είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η διεξαγωγή της διοργάνωσης να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ασφαλείας COVID-19, η Deutsche Messe AG αποφάσισε να μεταφέρει την επόμενη διοργάνωση 4 μήνες αργότερα.

Η έκθεση είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Αννόβερο από τις 15 έως τις 18 Ιανουαρίου 2021. Οι λόγοι για την αναβολή βασίζονται στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημική κρίση του COVID-19 καθώς και στο γεγονός ότι, πελάτες, εκθέτες και επισκέπτες ζήτησαν την αναβολή της έκθεσης.

Στο μεταξύ, η DOMOTEX σχεδιάζει ένα ψηφιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή την αρχική ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των συζητήσεων του Εκθεσιακού Οργανισμού με τα ενδιαφερόμενα μέρη διαπιστώθηκε η ανάγκη για συμπληρωματικές–παράλληλες ψηφιακές εκδηλώσεις 20 με 22 Μαΐου, προκειμένου να καλυφθούν οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να «επισκεφθούν» την έκθεση διαδικτυακά. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο η DOMOTEX 2021 θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή: ως φυσική και ψηφιακή έκθεση, ώστε οι επισκέπτες που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν τον Μάιο, να έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν από απόσταση. Για τους εκθέτες, η υβριδική μορφή εγγυάται επίσης την ευρεία διεθνή εμβέλεια, από την οποία χαρακτηρίζεται η DOMOTEX.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 019, E-Mail: hannovermesse(at)ahk.com.gr ή να ανατρέξει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr καθώς και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.domotex.de.