Δρόμους εξωστρέφειας στην ασιατική αγορά τροφίμων με το Εθνικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Οκτώ δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν φέτος στο Εθνικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, ASIA FRUIT LOGISTICA, στο Χόνγκ Κόνγκ, για την οποία επίσημος αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο είναι το Επιμελητήριο.

Ειδικότερα στο Εθνικό Περίπτερο μετείχαν, μεταξύ 650 εκθετών από 37 χώρες, οι εταιρίες ARGEAS FRUITGREEK & FRESHKOLIOS FRUITLABIDINOMITROSILISSNACK A FRUITSOURSOS και ZEUS KIWI, οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε περισσότερους από 11.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 70 χώρες, αναδεικνύοντας τη δυναμική που παρουσιάζει ο κλάδος της αγροτικής παραγωγής της χώρας. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην τεράστια αγορά των ασιατικών κρατών των 4,43 δισεκατομμυρίων καταναλωτών τα χαρακτηριστικά των ελληνικών φρούτων, η ποιότητα, η φρεσκάδα, η διατροφική και γευστική αξία τους και ενισχύθηκε η αναγνωρισιμότητά τους. Οι ελληνικές εταιρίες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σειρά επιχειρηματικών επαφών και συζητήσεων με εταιρίες εισαγωγής και διανομής από διάφορες ασιατικές χώρες, να καλλιεργήσουν επαφές με παλαιότερους και δυνητικούς νέους πελάτες, επιδιώκοντας νέες εξαγωγικές συμφωνίες.  

Στη διοργάνωση παρουσιάστηκαν επίσης ως μεμονωμένοι εκθέτες η εταιρία PROTOFANOUSI FRUITS και η ομάδα παραγωγών Nespar – PREMIUM EUROPEAN KIWI.  

Η επόμενη ASIA FRUIT LOGISTICA πρόκειται να λάβει χώρα στις 5 – 7 Σεπτεμβρίου 2018, στο Χονγκ Κονγκ και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για πληροφορίες σχετικά με το Εθνικό Περίπτερο να ανατρέξει στην ειδική ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr ή να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 64 19 037.