Δυναμική η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOOD & LIFE 2016 του Μονάχου

Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η τρίτη ομαδική συμμετοχή των Ελλήνων παραγωγών στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με απευθείας πώληση, FOOD & LIFE 2016, του Μονάχου, που διοργανώθηκε από την εταιρεία K.L.Ni. Promotion – μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδικότερα, στην ομαδική συμμετοχή έλαβε μέρος για 2η φορά η Περιφέρεια Ηπείρου με 20 επιχειρήσεις και παραγωγούς από την περιοχή, ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ και η εταιρία SYNERGY MARKETING με 7 επιχειρήσεις από την Κρήτη, καθώς και 4 ακόμη ελληνικές επιχειρήσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα: EUPHORIA SECRETS, DIVINUM, ΡΟΔΑΜΥ και BIOSERRES - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Επιπρόσθετα, στην έκθεση FOOD & LIFE, συμμετείχε ως ανεξάρτητος εκθέτης, η ελληνική εταιρεία CHLOE ellaias.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών, στην FOOD & LIFE 2016, πήραν μέρος 287 εκθέτες από 11 χώρες και την επισκέφθηκαν πάνω από 135.500 επισκέπτες. Οι συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις, πέτυχαν σημαντικό αριθμό πωλήσεων των προϊόντων τους, ενώ μέρος αυτών πραγματοποίησε επαφές με γερμανικές εταιρίες και σύναψε εμπορικές συμφωνίες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε show μαγειρικής σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, όπου η βραβευμένη chef από την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων, Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, μαγείρεψε και παρουσίασε ζωντανά στο κοινό πρωτότυπες συνταγές, φτιαγμένες από τα εκλεκτά προϊόντα των παραγωγών που συμμετείχαν στην έκθεση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε χορευτικό από το παραδοσιακό συγκρότημα της Ηπειρώτικης Κοινότητας του Μονάχου.

Την ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, κ. Βασίλης Ψαθάς, η Διευθύντρια Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου του Μονάχου, κα Χριστίνα Στεφανίδου, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Σοφία Φούκη, ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος, ο Πρόεδρος της Ηπειρώτικης Κοινότητας του Μονάχου, κ. Νίκος Σταμάτης και μέλη του προεδρείου αυτής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Haar, κ. Απόστολος Κότσης.  

Η έκθεση FOOD & LIFE, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μόναχο και έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης γευσιγνωστών της ποιοτικά υψηλής και παραδοσιακής κουζίνας.

Η επόμενη FOOD & LIFE πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017 και την Ελληνική Ομαδική Συμμετοχή έχει αναλάβει να διοργανώσει για τέταρτη φορά η εταιρία K.L.Ni. Promotion με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τηλ. 210 6419037, E-Mail: muenchenmesse(at)ahk.com.gr και στις ιστοσελίδες www.food-life.de και www.german-fairs.gr