Με 4 εταιρίες η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Παραδοσιακών Προϊόντων, με απευθείας πώληση, International Green Week Berlin 2019

Με 4 εταιρίες η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Παραδοσιακών Προϊόντων, με απευθείας πώληση, International Green Week Berlin 2019

Τέσσερις ελληνικές εταιρίες έλαβαν μέρος στην 84η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Παραδοσιακών Προϊόντων με απευθείας πώληση στο κοινό, International Green Week Berlin 2019, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 27 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.

Πιο συγκεκριμένα, την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι εταιρίες: Armakadi, Bioargos S.A., Goji Spirit και Tsakalakis Cretan Products, οι οποίες συμμετείχαν στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο, που διοργάνωσε η εταιρία K.L.Ni. Promotion, μέλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Πρόκειται για πρωτοβουλία, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έτυχε της υποστήριξης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Οι ελληνικές εταιρίες είχαν την ευκαιρία, στις δέκα μέρες που διήρκησε η έκθεση, πέρα από το να γνωρίσουν και να προωθήσουν στον Γερμανό καταναλωτή παραδοσιακά προϊόντα, να επιδιώξουν εμπορικές συμφωνίες πώλησης των προϊόντων τους, όπως ελαιόλαδο, ελιές και προϊόντα ελιάς, γιαούρτι, γάλα κεφίρ, βιολογικά τρόφιμα, προϊόντα με goji berry, καθώς και κρητικά προϊόντα, όπως μέλι, βότανα και τυρί, σε εισαγωγείς, διανομείς, εστιατόρια και αλυσίδες βιολογικών προϊόντων.

Στο πλευρό των Ελλήνων από την ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ από τη γερμανική, ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κ. Norbert Barthle καθώς και ο επικεφαλής του Γραφείου Ο.Ε.Υ. της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, κ. Χρήστος Ντοκομές.

Σημειώνεται ότι στην International Green Week Berlin 2019, οι 1.750, από 61 χώρες, εκθέτες παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε περισσότερους από 400.000 επισκέπτες, ενώ ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών ξεπέρασε τους 85.000, με αποτέλεσμα ο τζίρος των αγορών και παραγγελιών να υπερβεί τα 51 εκατομμύρια ευρώ.

Η K.L.Ni. Promotion, διοργανώνει και για το 2020, με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο στη 85η International Green Week Berlin, η οποία θα ανοίξει τις πύλες τις από τις 17 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο της έκθεσης στην Ελλάδα και Κύπρο, στο τηλ. 210 64 19 037 καθώς και στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.greenweek.de