Ρεκόρ συμμετοχής Ελλήνων και Κυπρίων επισκεπτών στην 70η Επέτειο της Διεθνούς Έκθεσης Παιχνιδιού, Spielwarenmesse, της Νυρεμβέργης

Δυναμικό παρόν με είκοσι τέσσερις εκθέτες είχε η Ελλάδα και η Κύπρος στη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιού, Spielwarenmesse, που πραγματοποιήθηκε από 30 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2019, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, ενώ η αύξηση των Ελλήνων και των Κυπρίων επισκεπτών έφτασε το 14%.

Η Spielwarenmesse γιόρτασε με επιτυχία την 70η επέτειό της με μέλη της βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως η κορυφαία εμπορική έκθεση για παιχνίδια. 2.886 επιχειρήσεις από 68 χώρες παρουσίασαν τις καινοτομίες τους στο εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης σε 68.500 εμπορικούς επισκέπτες και αγοραστές, από 132 χώρες.

Ειδικότερα, από την Ελλάδα και Κύπρο συμμετείχαν οι εταιρίες: AS Company, CAMELINO, CHANOS S.A., Diakakis Imports S.A., ENGINO PUBLICATIONS LTD, ENGINO.NET LTD, F.B. Famous Brands, Gialamas D. & Co, HELLAS AIRPRO LTD, M.TOYS MONOPROSOPI EPE, MORIZ PRIVATE COMPANY IKE, Para Bellum Wargames Ltd., PAXOS SA, PHILOS TOYS, Procos S.A., Safe 'N' Beautiful PC, STAMATIS IOANNIDIS & SON SA, STAR JOHN PAPADOPOULOS & CO, Svoora, V. Christakopoulos S.A. και Verdes Innovations S.A., ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν οι FANTASIA TOYSK-TOYZ και TUTOBO SMART TOYS.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 70 χρόνων της έκθεσης έλαβαν χώρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με κυριότερη το ToyNight, που έγινε στις 30 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκαν οι 21 εκθέτες που συμμετέχουν στην Spielwarenmesse από την πρώτη διοργάνωση της έκθεσης. Όσον αφορά στη συνολική ικανοποίηση, ο αριθμός των εκθετών που βαθμολόγησε την Spielwarenmesse ως "πολύ καλή" ή "καλή" ανήλθε σε 83,5%, επίδοση, η οποία ήταν ιστορικά η υψηλότερη.

Ο κ. Ernst Kick, Διευθύνων Σύμβουλος της Spielwarenmesse eG, αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση, καθώς και στην 70η επέτειο της έκθεσης, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που διοργανώνουμε, διεθνώς, την κορυφαία εμπορική έκθεση παιχνιδιού, διατηρώντας κάθε χρόνο σε υψηλό επίπεδο τις προδιαγραφές της. Θα επιμείνουμε και τα επόμενα χρόνια με την ίδια ενέργεια, δεσμευόμενοι έναντι των εκθετών μας και των εμπορικών επισκεπτών μας ότι θα τους παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η έκθεση πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πύλες της στις 29 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης Spielwarenmesse για την Ελλάδα και την Κύπρο, αναφέρει ότι κάθε ενδιαφερόμενος, για πληροφορίες, αλλά και για να συμμετάσχει στην επόμενη έκθεση, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 6419019 καθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της έκθεσης www.spielwarenmesse.de και την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr