Τον Μάρτιο για δεύτερη φορά η Διεθνής Έκθεση BUS2BUS στο Βερολίνο

Από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου για 2η φορά, η Διεθνής Έκθεση και Συνέδριο στον κλάδο των λεωφορείων και πούλμαν, BUS2BUS. Στην έκθεση ΒUS2BUS παρουσιάζεται ολοκληρωμένα ο κλάδος των λεωφορείων και πούλμαν. Ως ένα συνδυαστικό εκθεσιακό γεγονός, συνέδριο και Μarket Place, η BUS2BUS αποτελεί ένα σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους του κλάδου.

Κάτω από την ίδια στέγη μαζί με την έκθεση BUS2BUS, διεξάγονται άλλες δύο παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες είναι: το συνέδριο bdo Congress και το BUS2BUS Future Forum. 

Τα εκθέματα της BUS2BUS καλύπτουν τους παρακάτω τομείς: Κατασκευή λεωφορείων, αμαξώματα λεωφορείων, εξαρτήματα και αξεσουάρ, design, τεχνολογίες ασφάλειας, ΙΤ και media και τεχνολογίες απεικόνισης. 

Η BUS2BUS διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα της έκθεσης άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, συγκεντρώνοντας 73 εκθέτες από 13 χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε περισσότερους από 1.300 εμπορικούς επισκέπτες από 21 χώρες.  

Highlight της έκθεσης αποτέλεσε το συνέδριο bdo Congress, υπό τη διοργάνωση της Γερμανικής Ένωσης Πρακτόρων Λεωφορείων και Πούλμαν (bdo), που λειτούργησε ως σημείο συνάντησης των ιδιοκτητών λεωφορείων, των εταιριών εκμετάλλευσης λεωφορείων μακρινών διαδρομών (long-distance), των εταιριών μέσων μαζικής μεταφοράς, των τουριστικών πρακτόρων, καθώς και εκπροσώπων του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, με στόχο την προώθηση του κλάδου των μετακινήσεων με λεωφορεία κάθε τύπου. 

Στο Future Forum παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις, που προβλέπονται στον κλάδο των μετακινήσεων με λεωφορείο, με ιδιαίτερη έμφαση στα εξής θέματα: βιώσιμη κινητικότητα (Sustainable Mobility), αυτόνομη οδήγηση (Autonomous Driving) και καινοτόμες υπηρεσίες. Στο χώρο του συγκεκριμένου Forum, που διεξάγεται στο Market Place της έκθεσης, δημιουργήθηκε και μια περιοχή start-up, κατάλληλη για δικτύωση των σχετικών start-up εταιριών.

Κάθε ενδιαφερόμενη εταιρία μπορεί να παραγγείλει κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή προπώλησης μέχρι τις 18 Μαρτίου από την ιστοσελίδα της έκθεσης: www.bus2bus.berlin/en/ Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην έκθεση στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, στο τηλ. 210 64 19 037 και στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr.